Igaunija var piedalīties operācijā Irākā tikai pēc tam, kad tur būs beigusies karadarbība, jo Igaunijas karavīru iesaistīšanas kaujās ir izslēgta, otrdien paziņoja Igaunijas aizsardzības ministrs Svens Miksers. "Tieši karadarbībā Igaunija nepiedalīsies, bet nedrīkst izslēgt iespēju, ka Irākā ieradīsies, piemēram, mūsu sapieru grupas," teica Miksers aģentūrai BNS.
Igaunijas aizsardzības ministrs piebilda, ka runāt par Igaunijas militārpersonu došanos uz Irāku vispār esot pāragri, jo neesot zināms, vai šis karš vispār būs.

"Ja tiks apspriesta Igaunijas karavīru nosūtīšana uz Irāku, tad būs jārēķinās ar mūsu iespējām, jo Igaunijas sapieri pašlaik ir Afganistānā," sacīja Miksers.

Viņš uzsvēra, ka līdz šim ASV saistībā ar iespējamo karu Irākā ir lūgušas tikai atļauju lidojumiem caur Igaunijas gaisa telpu, ja rastos šāda nepieciešamība.

Miksers arī apgalvoja, ka "Viļņas desmitnieka" paziņojums pagājušajā nedēļā, kuram pievienojās arī Baltijas valstis, neesot bijis domāts kā atbalsta paušana ASV uzbrukumam Irākai.

"Deklarācijas tekstā nav teikts, "desmitnieks" atbalsta karadarbības sākšanu. Deklarācijā pausts atbalsts ANO Drošības padomes rezolūcijai, kurā Irāka aicināta atbruņoties," teica Igaunijas aizsardzības ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!