Foto: Valsts policija
Igaunijas Nodokļu un muitas departaments novērsis lodīšu gultņu kravas izvešanu uz Krieviju, otrdien informēja departamentā, norādot, ka tādus gultņus varētu uzmantot militārajā rūpniecībā.

Kravas automašīna ar piekabi, kas bija ceļā uz Krieviju, maija beigās tika aizturēta Koidulas robežkontroles punktā Viru apriņķī.

Automašīnas vadītājs uzrādīja robežas šķērsošanai nepieciešamos dokumentus, tomēr muitnieki pievērsa uzmanību vairākām neprecizitātēm un viņiem radās aizdomas, ka atbilstoši starptautiskajām sankcijām pārvadāto preču vešana uz Krieviju ir aizliegta.

Detalizētākā kravas pārbaudē tika noskaidrots, ka noticis mēģinājums pār robežu pārvest 7841 lodīšu gultni, 215 lodīšu gultņu vākus, kā arī 2106 cita veida gultņus.

Automašīnas vadītājam ar visu kravu uz robežas likts doties atpakaļ.

Starptautiskās sankcijas, kas Krievijai noteiktas saistībā ar tās sākto karu Ukrainā, aizliedz šādu priekšmetu izvešanu uz Krieviju.

Gultņus plaši izmanto mašīnbūvē, metalurģijā, automātikā, kā arī militārajā rūpniecībā.

Igaunijas Nodokļu un muitas departamentā norādīja, ka kopš sankciju spēkā stāšanās uz Igaunijas un Krievijas robežas pirmo reizi atklāts mēģinājums deklarēt lodīšu gultņu ievešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!