Cenu karš, kas sācies Somijas Jiveskiles pilsētas lielveikalos un iepirkšanās centros, ir radījis situāciju, kad vietējie "Citymarket" veikali pārdod Igaunijā ražoto "Euroshopper" pienu par vienu eiro centu (0,67 santīmiem) litrā, piektdien raksta "Eesti Paevaleht".
Tā kā mazākās Somijā izmantotās monētas ir piecu eiro centu monētas, somi faktiski var saņemt divus litrus piena bez maksas, jo cenas uz augšu - līdz pieciem centiem - tiek noapaļotas, tikai sākot no trim centiem.

Šāds cenu karš Jiveskilē sākās šā gada aprīlī, kad šeit tika atvērts jauns "Citymarket" veikals, kas sāka agresīvi palielināt savu tirgus daļu. Citi lielveikali kā "Prisma" un "Miniman" cenu ziņā centās konkurēt ar "Citymarket". Piena cena Somijā parasti ir 60-65 eiro centi (40-43 santīmi) par litru.

Pēc Igaunijas piena pārstrādes uzņēmuma "Rakvere Piim" vadītāja Jānusa Vihanda vārdiem, lai gan viņa kompānija ražo "Euroshopper" pienu Somijas tirgum, viņš neko nav dzirdējis par piena cenu karu.

Vihands norādīja, ka viņa kompānija "Euroshopper" pienu somiem pārdod par normālu cenu un viņam nav informācijas par mazumtirgotāju cenu politiku. "Euroshopper" ir visā Eiropā izmantota preču zīme, un "Rakvere Piim" šo pienu ražo kā apakšuzņēmēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!