Igaunijas drošības pakalpojumu kompānijas "Pristis" īpašnieks Indreks Seps un viņa partneri veido rūpnīcu Slancos, kas pārstrādās izlietotos automobiļu akumulatorus un būs pirmā šāda rūpnīca Krievijas ziemeļrietumos, raksta "Eesti Päevaleht".

Seps paziņojis, ka tuvākajās dienās rūpnīcā "Ecorusmetal" sāksies valsts iniciēti ekspertu izpētes darbi. Šis projekts ir viens no atbalstītākajiem Ļeņingradas apgabalā Krievijā līdz ar riepu un automobiļu korpusu pārstrādi, teica rūpnīcas projekta menedžeris un akcionārs Āre Menna.

Rūpnīca izmaksās gandrīz 250 miljonus kronu (11,2 miljoni latu). "Ecorusmetal" no akumulatoriem iegūs svinu, plastmasu un skābi.

Rūpnīcu nodot ekspluatācijā plānots pēc dažiem mēnešiem.

Notiek sarunas par papildu investoru iesaistīšanu no Beļģijas un Krievijas, un tāpēc nav noteikts precīzs datums rūpnīcas nodošanai ekspluatācijā. Menna teica, ka viņi vēlas panākt, lai viens no investoriem būtu uzņēmums "Novije tehnologii", kas ir viens no lielākajām automobiļu akumulatoru savācējiem Sanktpēterburgā.

Būs vajadzīgi 50 000 tonnu izlietotu automobiļu bateriju, lai iegūtu gandrīz 28 tonnas svina gadā, kuras tiks eksportētas vai pārdotas Krievijas automobiļu akumulatoru ražotājiem.

Rūpnīca nodrošinās darbu 100 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!