gaunijas uzņēmēji apgalvo, ka valsts vadītāji pietiekami nenovērtē to, ko viņi dara, un dažos gadījumos neatbalsta viņus, vēsta biznesa portāls BBN.

"Piemēram, premjerministrs teicis, ka Igaunijā ir tikai viena alusdarītava, aizmirstot visas pārējās, bet prezidents Tomass Hendriks Ilvess izteicies, ka Latvijas saldējums esot garšīgāks par Igaunijā ražoto," teica Igaunijas alusdarītavas "Viru Õlu" vadītājs Ots Lihts.

Komentētājs Mēliss Kubitss izdevumā "Eesti Ekspress" nesen rakstīja, ka prezidentam Ilvesam, šķiet, ir maz respekta pret uzņēmējiem. To cilvēku vidū, kuri 23.februārī saņem valsts atzinības apliecinājumus no prezidenta, politiķu un intelektuāļu ir daudz vairāk nekā uzņēmēju.

Kaut arī Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Ekonomikas ministrija bija ieteikusi prezidentam Ilvesam apbalvot Igaunijas lielākās privātās kompānijas "Tallink" īpašnieku Ennu Pantu par Somijas prāmju kompānijas "Silja Line" pārņemšanu, prezidents noraidījis šo priekšlikumu.

Pagājušajā gadā nedaudzie uzņēmēji, kuri tika ielūgti uz prezidenta pieņemšanu par godu Neatkarības dienai, tika nosēdināti nevis teātra "Estonia" galvenajā zālē, bet gan atsevišķā istabā, kur viņi varēja noklausīties prezidenta runu tikai televīzijā.

"Vai tā nav dīvaina attieksme pret cilvēkiem, kuri nodrošina lielāko daļu valsts ieņēmumu no nodokļiem?" jautāja Kubitss.

Šoruden Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa kādā tiešsaistes forumā paziņoja, ka vecākiem jāuzmanās no dažiem Igaunijas saldumu ražotājfirmas "Kalev" produktiem, jo šie konkrētie saldumi saturot mākslīgos taukus un taukskābes, kas varot palielināt sirds slimību risku.

Kad par to ziņoja laikraksts "Postimees", viņa publiski apsūdzēja žurnālistu Prītu Pullericu nepareizā viņas vārdu citēšanā, kaut gan Pullerics pierādīja, ka viņa tikusi citēta pareizi.

2008.gada aprīlī premjerministrs Andruss Ansips savā runā Lielbritānijas un Igaunijas tirdzniecības kameras konferencē teica, ka Igaunijā esot tikai viens alus - "A.Le Coq". "Ir arī citi dzērieni, kas garšo pēc alus, taču tas nav alus," sacījis Ansips.

Alusdarītava "Saku" ir "A.Le Coq" galvenā konkurente, un tās preses sekretārs, komentējot premjerministra teikto, sacīja, ka premjerministrs varbūt jokoja, taču viņa vārdiem ir ievērojams svars.

"Būtu dabiski, ja Ansips būtu brīva biznesa, godīgas konkurences un visas Igaunijas ekonomiskās attīstības galvenais propagandētājs," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!