Igaunijas valdība ceturtdien apspriedīs likumprojektu, kas paredz aizliegt smēķēt sabiedriskās ēdināšanas vietās, ja vien tajās nav izveidotas atsevišķas telpas smēķēšanai, un, visticamāk, to arī apstiprinās.
Jaunais tabakas likums, ar kuru aizliegts smēķēt arī daudzās citās sabiedriskajās vietās tādās kā kazino, izglītības iestādēs, aptiekās, kompāniju ražošanas telpās un noliktavās, veikalos, daudzās pakalpojumu kompānijās, sporta telpās, publiskajās ģērbtuvēs un tualetēs, pasažieru termināļos, daudzdzīvokļu ēku kāpņu telpās stāsies spēkā 2005.gada 1.maijā.

Bāros un restorānos varēs smēķēt tikai īpašās smēķētāju telpās, kurās nevar piedāvāt ēdināšanas pakalpojumus. Klienti varēs smēķēt ārā, ja ēdināšanas iestāde vasarā neizvietos galdus ārpus telpām.

Valdība par likumprojektu apspriedās jau pagājušajā nedēļā, un pēc ministru iniciatīvas Sociālo lietu ministrija smēķēšanas aizliegumus un ierobežojumus padarīja ievērojami bargākus.

Sociālo lietu ministrs Marko Pomerantss uzsvēra, ka likuma mērķis nav apgrūtināt restorānu īpašniekus un smēķētājus, bet gan aizsargāt nesmēķētāju veselību un samazināt smēķētāju skaitu.

Tiek lēsts, ka Igaunijā ir 350 000 cilvēku, kas smēķē ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!