Ikgadējās siera ripināšanas sacensībās Anglijas pilsētā Glosterā pirmdien savainojušies 19 cilvēki.
Pa Kūpera kalna nogāzi ripojošā siera rituļa ķeršanu šogad sarežģīja spēcīgais lietus, kas sacensību vietu pārvērta slidenā dubļu jūrā.

Dalībnieki skrēja 200 metrus lejup pa nogāzi pakaļ Glosteras siera rituļiem, kas bija dekorēti ar zilām un sarkanām strīpām. Piecos sacensību skrējienos divas stundas ilgajās sacensībās daudzi dalībnieki paslīdēja, meta kūleņus un krita.

Pirmā skrējiena uzvarētājs, 19 gadus vecais Kristofers Andersons no kalna tika aiznests uz īpašām nestuvēm muguras traumu saaudzēšanai, jo finiša līniju viņš šķērsoja ripojot uz galvas, savainojot savu muguru.

"Laika apstākļi bija briesmīgi, nācās vienkārši mesties uz galvas un cerēt uz to labāko. Kriss pilnībā lidoja - viņš ir pavisam bezbailīgs, bet es ceru, ka viņš nav savainojies," sacīja uzvarētāja draugs Šeins Bērds.

Andersons arī iepriekšējā gadā uzvarēja vienā no skrējieniem, taču finišā uz brīdi zaudēja samaņu.

Sieviešu sacensībās uzvarēja 17 gadus veca skolniece Flo Ērlija, kas pauda gatavību nākamajā gadā sakaut arī zēnus.

Sacensību dalībniekus uzmundrināja aptuveni 3000 skatītāju. Lai piedalītos siera ripināšanā, cilvēki brauc pat no tik tālām zemēm kā Austrālijas, Jaunzēlandes, Norvēģijas, Zviedrijas un ASV.

Galvenā balva visu skrējienu uzvarētājiem bija liels siera ritulis.

Neparastais pasākums tiek rīkots jau gadsimtiem ilgi, un uzskatīts, ka tas aizsācies ar pagānu pavasara sagaidīšanas svinībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!