ASV Ilinoisas štata likumdevēji nobalsoja par izmeklēšanas uzsākšanu, kurā tiks noskaidrots, vai ir pamats korupcijā apsūdzētā gubernatora Roda Blagojeviča impīčmentam, otrdien vēsta BBC.
Jau ziņots, ka Blagojevičs tiek apsūdzēts mēģinājumā pārdot jaunievēlētā ASV prezidenta Baraka Obamas atbrīvoto vietu Senātā.

Ja izmeklēšanas gaitā noskaidrosies, ka impīčmentam ir pamats, Ilinoisas Senāts lems par Blagojeviča atstādināšanu.

Obama jau izteicis aicinājumu Ilinoisas gubernatoram atkāpties no amata pašam. Taču Blagojevičs viņam izvirzītās apsūdzības noraida.

Jau ziņots, ka Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pārtvēris Blagojeviča telefona zvanus, kuri pierāda, ka Ilinoisas štata gubernators Obamas vietu Senātā tirgojis personīgā labuma gūšanai. Dienu pēc ASV prezidenta vēlēšanām Blagojevičs kādā telefonsarunā sacīja, ka viņam ir šī vieta, kas ir sevišķi vērtīga, un viņš negrasoties to "atdot par velti".

Gubernators apmaiņā pret brīvo senatora vietu pieprasījis sev labi apmaksāto amatu kādā bezpeļņas organizācijā, bet savai sievai amatu kādas korporācijas valdē. Federālie izmeklētāji jau vairākus gadus novērojuši Blagojeviču un tagad izvirza viņam virkni apsūdzību, tai skaitā par iesaistīšanos korupcijas shēmās un kukuļa izspiešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!