Imigranti Spānijas dienvidos sarīkojuši grautiņus, dedzinājuši automašīnas, veikalus un atkritumu konteinerus, paužot sašutumu par malieša noduršanu aplaupīšanas laikā, pirmdien paziņoja policija.
Civilās gvardes paziņojumā teikts, ka 24 gadus vecais ieceļotājs no Mali tika sadurts svētdienas vakarā un pirmdienas rītā no ievainojumiem mira. Policija arestējusi trīs marokāņus, no kuriem viens tiek turēts aizdomās par slepkavību.


Pēc viņa saduršanas sadusmotu afrikāņu pūlis savācās Lamohoneras pilsētā, kur sāka dedzināt veikalus un atkritumu tvertnes.


Nemieru apvaldīšanai tika nosūtīta policijas specvienība, kura arestēja divus vīriešus no Kotdivuāras un Gvinejas-Bisavas.


Līdzīgi grautiņi septembrī notika kaimiņos esošajā Rokvetā de Marā, kad strīda laikā tika nodurts kāds senegālietis.


No Spānijas 45 miljoniem iedzīvotāju aptuveni pieci miljoni ir imigranti, no kuriem daudzi atrada darbu 12 gadus plaukstošajā celtniecības nozarē, kas pagājušajā gadā sagruva.


Tagad bezdarba līmenis Spānijā ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā (ES) un valdība paziņojusi, ka maksās imigrantiem, lai tie atgrieztos mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!