Indijas premjerministrs Atals Bihari Vadžpajī, ceturtdien sakot runu Neatkarības dienas svinībās, apsūdzēja Pakistānu divkosīgā attieksmē pret terorismu.
Sakot svētku runu Deli Sarkanajā fortā Indijas neatkarības 55.gadskārtā, Vadžpajī sacīja, ka Pakistānas prezidentam Pervezam Mušarrafam vispirms jāievieš kārtība savā valstī, pirms viņš kritizē Indiju.

"Terorisms ir vēzis. Mūsu kaimiņš, lai gan ir pievienojies starptautiskās sabiedrības cīņai pret terorismu, atbalsta terorismu šeit, un tā ir divkosība," sacīja Indijas premjers, pieminot 13 gadus ilgo Kašmiras islāma kaujinieku sacelšanos.

"Viņiem neveicās karā, tāpēc viņi grib iegūt Kašmiru ar pārrobežu terorisma palīdzību. Mēs gribam vēlreiz pateikt, ka Džammu un Kašmira ir Indijas neatņemama daļa un tāda arī paliks," sacīja Vadžpajī.

Sacelšanās Kasmirā kopš 1989.gada ir prasījusi vismaz 36,5 tūkstošu cilvēku dzīvības. Deli apsūdz Islāmabadu šīs sacelšanās uzkurināšanā.

Mušarrafs trešdien teica runu Pakistānas Neatkarības dienā, uzsverot, ka Islāmabada tikai atbalsta Kašmiras tautas cīņu par pašnoteikšanās tiesībām. Viņš nosauca Indijas paziņojumu par vēlēšanām Kašmirā par "vēl vienu mēģinājumu piešķirt leģitimitātes masku Džammu un Kašmiras nelikumīgajai okupācijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!