Foto: Itar-Tass/Scanpix
Raķetes "Brahmos" izvietotas Arunčala – Pradešas štatā valsts ziemeļaustrumos, pirmdien vēsta laikraksts "The Indian Express".

Indijas bruņojuma pastiprināšana ir atbilde Ķīnas jau iepriekš veiktajiem pasākumiem robežas otrā pusē. Tur jau vairākus gadus atrodas labi aprīkotas jaunākā parauga spārnoto raķešu baterijas.

Raķešu "Brahmos" darbības rādiuss ir 290 kilometri, un tās spēj sasniegt mērķus lielākajā daļā no Tibetas autonomā apgabala teritorijas, kas robežojas ar Arunčala-Pradešas štatu.

Raķetes ir Indijas un Krievijas kopražojums. Tas attainojas arī nosaukumā, kas veidots no Indijas upes Brahmaputras un Krievijas galvaspilsētas Maskavas nosaukumu pirmajām zilbēm. Raķetes Indijas bruņoto spēku rīcībā nonāca 2001. gadā. Līdz šim tās bija izvietotas tikai pie robežas ar Pakistānu.

Ar šo valsti Indijai ir saspīlētas attiecības, saistībā ar teritoriālo konfliktu Kašmiras štatā. Pēdējā laikā Deli bažas raisa Islamabādas un Pekinas kontakti. Līdz ar to tiek pastiprināta arī robežu apsardzība rajonos, kur valsts saskaras gan ar Pakistānu, gan Ķīnu.

Ķīnai ir pasaulē lielākā armija ar 2,3 miljoniem karavīru, seko ASV ar 1,6 miljoniem militārpersonu, bet Indija ir trešajā vietā ar 1,3 miljoniem zaldātu. Tuvākajā laikā šo skaitu plānots palielināt līdz 1,4 miljoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!