2004.gadā Indija ir kļuvusi par ieroču lielāko pircēju starp attīstības valstīm, teikts ASV Kongresa ziņojumā, informē ārvalstu prese.
Kongresa pētījumu departaments ziņo, ka Deli ir bruņojuma iegādei atvēlējusi 5,7 miljardus dolāru, un tas pārspēj par Ķīnas izdevumus, raksta BBC.

Pārskatā arī teikts, ka Indija bija galvenā partnere darījumos, kas saistīti ar bruņojumu, laika posmā no 1997.-2004.gadam, jo tā noslēgusi 10% no visiem bruņojuma pirkšanas līgumiem pasaulē, kopā par 15,7 miljardiem dolāru.

ASV vēl joprojām ir pasaules lielākā ieroču un militārās tehnikas piegādātāja, 2004.gadā pārdodot citām valstīm bruņojumu 9,6 miljardu vērtībā.

Ķīna pārspēja Indiju laika posmā no 2001. līdz 2004.gadam, palielinoties aizsardzības budžetam, taču 2004.gadā Indija iegādājās visvairāk ieroču un militārās tehnikas, salīdzinājumā ar citām attīstības valstīm.

Visā pasaulē 2004.gadā ieroču un tehnikas pārdošanas apjomi bija lielākie kopš 2000.gada, un kopējā tirgoto ieroču vērtība bija 37 miljardi dolāru.

Pagājušajā gadā 33,5% no visiem līgumiem, kas saistīti ar bruņojumu, bija slēgusi ASV, aiz tās seko Krievija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!