Foto: AFP/Scanpix
Indijā otrdien streikos miljoniem strādājošo, lai paustu savas dusmas par augošajām cenām un pieprasītu uzlabot strādnieku darba apstākļus, pirmdien paziņoja arodbiedrības un politiskie aktīvisti.

Pēc viņu sniegtās informācijas, ģenerālstreikā piedalīsies valsts kontrolēto telefonkompāniju darbinieki, autobusu šoferi, pasta darbinieki un vairākās citās nozarēs strādājošie.

Strādājošie pieprasa, lai valdība īstenotu pasākumus inflācijas iegrožošanai, nodrošinātu strādājošo sociālo aizsardzību un pārtrauktu izpārdot akciju daļas valsts kontrolētās kompānijās.

Strādājošie piedraudējuši ar turpmākiem streikiem, ja viņu prasības netiks apmierinātas.

Plānotie streiki rada jaunas raizes premjera Manmohana Singha valdībai, kas jau nobažījusies par ekonomiskās aktivitātes noplakumu Indijā.

Sagaidāms, ka ekonomikas pieaugums šogad saruks līdz 7% pretstatā agrāk gaidītajiem 9%, kas saistāms ar augstajām procentlikmēm, lielo inflāciju un gausajām reformām.

Ekonomiskās situācijas pasliktināšanās dēļ Singha pārstāvētajai Indijas valdošajai Kongresa partijai samazinās izredzes uzvarēt vēlēšanās, kas 3.martā ir gaidāmas piecos lielos Indijas štatos, tostarp visapdzīvotākajā Utarpradešas štatā. Ilgāku laiku Kongresa partija centusies sevi popularizēt kā cīnītāju par Indijas vienkāršo cilvēku interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!