Indijā daļēju uzvaru tiesā guvušas stjuartes, kuru darbadevējs lidsabiedrība "Indian Airlines" viņām pieprasīja notievēt, piedraudot ar atlaišanu, vēstī Indijas plašsaziņas līdzekļi.
Prasību tiesā bija iesniegušas 13 stjuartes, kuras aviokompānijas vadība uzskatīja par pārāk tuklām lidmašīnu pasažieru apkalpošanai. Tiesa nolēma, ka aviosabiedrībai ir jāizmaksā stjuartēm viņu zaudētās algas.

Lietu sāka izskatīt pērn, kad "Indian Airlines" sāka izvērtēt stjuaršu atbilstību amatam, ņemot vērā viņu garumu un svaru.

Stjuartes pauda pārliecību, ka aviosabiedrība ir rīkojusies diskriminējuši un pretēji konstitūcijai un pieprasīja, lai viņas pieņemtu atpakaļ darbā neatkarīgi no ķermeņa apmēriem.

"Indian Airlines" tomēr nolēmusi tiesas lēmumu pārsūdzēt, un gaidāms, ka galīgais spriedums šajā lietā tiks paziņots pirmdien.

Indijā jau iepriekš pastāvēja kategoriskas prasības attiecībā uz avioreisu apkalpes izskatu, un pēdējos gados pašas kompānijas ir atzinušas, ka izskats ir viens no būtiskākajiem faktoriem, darba devējam izvēloties nākamos darbiniekus. Atsevišķas aviosabiedrības pat ir noteikušas, ka darbā netiks pieņemti cilvēki ar pinnēm un sliktiem zobiem.

Indijas ekonomikai strauji attīstoties, šajā valstī ir pieaudzis pieprasījums pēc avioreisiem, un konkurence lidsabiedrību starpā nemitīgi palielinās. Tirgus eksperti lēš, ka laikā līdz 2010.gadam Indijas aviosabiedrības gadā pārvadās vidēji 45 miljonus pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!