Ceturtdien Ņūdeli Indijā tikās Pakistānas ārlietu ministra vietnieks Salmans Baširs un viņa Indijas kolēģe Nirupama Rao, vēsta "RIA Novosti".

Šādi tika atjaunoti oficiālie kontakti, kurus abas valstis pārtraukušas pēc teroristiskajiem uzbrukumiem Mumbajā 2008. gada novembrī.

"Mēs ar nepacietību gaidām tikšanās sākumu," pirms tikšanās sacīja Rao. "Mēs ceram uz labu, konstruktīvu apspriešanu," savukārt atbildējis Baširs.

Indijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis informēja, ka par galveno sarunas tematu kļūs terorisma problēma, kā arī citi jautājumi, kas skar miera un stabilitāte uzturēšanu reģionā.

Kā vēstīts, 2008. gada 26. novembrī teroristi sagrābuši ķīlniekus divās galvenajās Mumbajas luksusa viesnīcās "Taj Mahal" un "Oberoi Trident", kā arī ebreju centrā "Nariman House". Uzbrukumi īstenoti arī dzelzceļa stacijā.

Koordinētas teroristu akcijas ilgušas gandrīz trīs diennaktis. Gājuši bojā 174 cilvēki, tostarp arī deviņi kaujinieki un vairāki ārvalstnieki. Ievainojumus guvuši vēl 300 cilvēki.

Abu valstu attiecības tika sarautas uzreiz pēc tam, kad Indija paziņoja, ka galvenie aizdomās turētie uzbrukumā ir pakistāniešu teroristiskā grupējuma "Lashkar-e-Taiba" locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!