Foto: EPA/Scanpix/LETA

Indija paziņojusi, ka tā veikusi gaisa uzbrukumus pret Kašmiras kaujiniekiem Pakistānas teritorijā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Šis ir pirmais gaisa uzbrukums kopš 1971. gada, kas veikts, pārkāpjot kontroles līniju, kura atdala Indijas pārvaldīto Kašmiras teritoriju un Pakistānas pārvaldīto Kašmiras teritoriju. Indijas ārlietu ministrs Vīdžejs Gohale paziņojis, ka uzbrukuma rezultātā nogalināts liels skaits kaujinieku, tostarp komandieri, taču civiliedzīvotāji nav cietuši, vēsta britu medijs.

Indijas ministrs norādījis, ka uzbrukums bijis vērsts pret grupējuma "Jaish-e-Mohammad" (JeM) treniņu bāzi. 14. februārī pašnāvnieka sarīkotā uzbrukumā Indijas pārvaldītājā Kašmiras teritorijā bojā gāja 46 Indijas policisti. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās JeM grupējums.

Gohale paziņoja, ka Indijas izlūkdienestu rīcībā esošā informācija liecināja, ka JeM plānojot jaunus uzbrukumus Indijā un ka šī iemesla dēļ Indijai vajadzēja veikt apsteidzošo triecienu, ziņo medijs.

Pakistānas bruņotie spēki apstiprināja, ka Indijas lidmašīnas pārkāpa tās gaisa telpu, taču norādīja, ka kaitējumu tās nav radījušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!