Indijas tūrisma jomas darboņi ir sapratuši, cik veiksmīgi iespējams izvilināt naudu no cilvēkiem, kas ieradušies meklēt garīgo apskaidrību, tāpēc pirms 2 550. Budas dzimšanas dienas novembrī Indijā īpaši tiks uzsvērts valsts lielais budisma mantojums, informē ārvalstu prese.
Kampaņas sauklis būs "Brauciet uz Indiju, staigājiet kopā ar Budu", un tūristiem tiks piedāvāts apmeklēt budisma mantojuma vietas visā valstī, raksta "Associated Press".

Īpašs uzsvars tiks likts uz "garīgo tūrismu", kura mērķis ir "ļaut dvēselei lidot un atrast mieru, sekojot Budas pēdās", stāsta Indijas tūrisma nozares pārstāvis Amitabs Kants.

Budisms izveidojās piektajā gadsimtā p.m.ē. Indijā un ir balstīts uz Sidhārtas Gautamas (Budas) mācību. Kaut arī Indijā ir vairāk budisma piekritēju kā, piemēram, Japānā vai Taizemē, tomēr tai nekad nav izdevies piesaistīt lielus tūristu pūļus, galvenokārt nesakārtotās aviosistēmas, sliktās infrastruktūras un tūristiem nepieņemamo viesnīcu dēļ.

Taču tagad Indijas tūrisma jomas amatpersonas plāno mainīt šo slikto iespaidu, un ir pieņemts miljardu dolāru vērts plāns ceļu un viesnīcu uzlabošanai ap 22 populārākajām budisma mantojuma vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!