Indijas policija arestējusi kādu vīrieti, kas tiek turēts aizdomās par 60 sieviešu pārdošanu prostitūcijā, vispirms viņas apprecot.

27 gadus vecais aizdomās turamais tika arestēts austrumu štata Rietumbengāles tējas plantāciju reģionā, kur viņš piecu gadu laikā savaldzinājis savus upurus, izliekoties par labi atalgotu Indijas armijas kareivi.

Apgabala policijas priekšnieks Debendra Prasads Singhs telefonsarunā ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka "vīrietis izlikās par karavīru, kurš atbraucis mājās brīvdienās un gribējis apprecēties pirms atgriešanās darbā. Viņš bieži mainīja savas atrašanās vietas, lai ievilinātu meitenes no nabadzīgām ģimenēm tējas dārzos un ciematos".

Policijas priekšnieks pavēstīja, ka aizdomās turamais Vikijs Bisvarkarma apprecējis vismaz 60 meitenes un pēc tam pārdevis viņas bordeļiem Mumbajā un Pūnā par 70 000-100 000 rūpijām (750-1000 latiem).

Bisvarkarma ir apsūdzēts vairākos noziegumos, tai skaitā arī par cilvēku tirdzniecību, sacīja Singhs. Policijai par viņa pastrādātajiem noziegumiem mājienu deva kāda nevalstiska organizācija Dārdžilingā, kas pazīstama kā kalnains un populārs vasaras kūrorts ar idilliskām tējas plantācijām.

Nabadzība un bezdarbs Indijā ir augsts, un interešu grupas jau sen sūdzas par tējas lasītāju sliktajiem apstākļiem un nepilngadīgo izmantošanu darbā, lai gan šādas apsūdzības plantāciju īpašnieki noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!