Foto: EPA/LETA

Augsta ranga Indijas ministrs atvainojies par saviem izteikumiem, ka sievas ar gadiem zaudē savu pievilcību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Federālais ogļu ieguves ministrs Sriprakašs Džaisvals apgalvo, ka viņa teiktais ir izrauts no konteksta un ka viņš ir jokojis, uzstājoties ar runu dzejnieku sanāksmē. Teiktā mērķis nav bijis apvainot sievietes un aizskart viņu jūtas, norāda ministrs.

Skandalozās piezīmes ministrs izteicis pirmdienas vakarā hindi valodas dzejnieku tikšanās laikā Kānpuras pilsētā. Džaisvasls komentējis Indijas kriketa komandas uzvaru pār Pakistānu pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā Šrilankā.

”Jauna uzvara un jaunas kāzas, katrai no tām ir sava nozīme. Kad laiks paies, uzvara kļūs veca. Laikam ejot, arī sieva kļūst veca un šarms vairs nepalīdz,” ministrs teicis pasākumā. Pēc tam, kad ministra teikto pārraidīja televīzija, ministrs saņēma plašu kritiku no opozīcijas partijām un sieviešu tiesību aizsardzības grupām, kuras pieprasīja atvainošanos.

Sieviešu aktīvistes salīdzinājumu nosauca par ļoti neveiksmīgu. Galvenā opozīcijas partija BJP ministra izteikumus raksturoja kā ”seksista piezīmes”, nosaucot ministru par neiejūtīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!