Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vismaz septiņi civiliedzīvotāji un trīs karavīri gājuši bojā Indijas-Pakistānas bruņoto spēku savstarpējas apšaudes rezultātā, kura notikusi aizvadītajā nedēļas nogalē, ziņo portāls "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Pakistānas armijas pārstāvis Asifs Gafūrs svētdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" notikušajā vainoja Indiju, apsūdzot to "neprovocētā" uzbrukumā. Viņš norādīja, ka uzbrukums bijis apzināti vērsts pret civiliedzīvotājiem.

Gafūrs arī ziņoja, ka Pakistānas spēki atbildējuši ar pretuzbrukumu, kura rezultātā nogalināti deviņi un ievainoti vairāki Indijas karavīri.

Indija Gafūra versiju par notikušo, kā arī cietušo karavīru skaitu ir noraidījusi, raksta medijs. Indijas policijas un bruņoto spēku pārstāvji aģentūrai "Reuters" atklājuši, ka Pakistānas karavīri uzbrukuši Indijas robežas postenim un apdzīvotai teritorijai un ka šī uzbrukuma rezultātā bojā gājis viens karavīrs un divi civiliedzīvotāji.

Kopš abas valstis ieguva neatkarību 1947. gadā Indijas un Pakistānas starpā notikuši divi militāri konflikti. Divi no tiem izcēlās saistībā ar Kašmiras reģionu. Abas valstis pretendē uz kontroli pār visu Kašmiras teritoriju. Augustā Indija atcēla īpašo konstitucionālo statusu šim reģionam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!