Policistu vidū Indijas nemierīgajos ziemeļaustrumu rajonos arvien populārākas kļūst kuplas ūsas, jo likuma sargi cer, ka šāda āriene iedvesīs šausmas kaujinieku sirdīs. Policijas inspektors R.N. Upadhiajs tic, ka viņa rūpīgi koptās ūsas palīdzēs viņam atšķirties no aptuveni 50 tūkstošiem citu policistu Asamas štatā.
"Jebkurš, kurš mani vienu reizi redzēs, atcerēsies mani uz mūžu ūsu dēļ," teica Upadhiajs. 55 gadus vecais Upadhiajs, kurš savas ūsas audzē jau 35 gadus, ir pamudinājis arī citus policistus audzēt ūsas.

"Man ļoti patika Upadhiaja kuplās ūsas un es sāku tās audzēt, un tagad es jūtos lepns par to uzmanību, kuru man pievērš sabiedrība, kā arī mani priekšnieki," pastāstīja Asamas štata policists D.Rabha.

Asamas policijas vadība atzinusi, ka kuplās ūsas papildina kareivisko izskatu un sola policistiem maksāt 11 rūpijas (37 santīmus) mēnesī, ja viņi audzēs ūsas.

Upadhiajs katru mēnesi ūsu kopšanai izlieto 600 rūpijas (8 latus), bet viņš uzskata, ka šī nauda ir iztērēta lietderīgi.

"Es nezinu iemeslu, bet es regulāri tieku iekļauts Asamas Policijas priekšnieka eskortā jau pēdējos astoņus gadus. Varbūt es patīku saviem priekšniekiem, jo man ir ūsas," teica Upadhiajs.

Upadhiajs pauda viedokli, ka "Kuplas ūsas ir vīrietības simbols un tas bieži palīdz, jo cilvēki baidās mūs izaicināt". Policija Indijas ziemeļaustrumos cīnās pret desmitiem kaujinieku kustību, kuru uzbrukumos kopš neatkarības atgūšanas 1947.gadā, gājuši bojā vairāk nekā 75 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!