Viena sieviete gājusi bojā, bet otra smagā stāvoklī ievietota specializētā Džakartas slimnīcā Indonēzijā pēc saslimšanas ar nāvējošo putnu gripas N5N1 vīrusus, piektdien paziņojis Indonēzijas Veselības ministrijas pārstāvis.
Abu sieviešu asins paraugi nosūtīti analīzēm uz Pasaules Veselības organizācijas (PVO) atzītu laboratoriju Honkongā, ziņo ārvalstu mediji.

Indonēzijas Veselības ministrijas dzīvnieku izcelsmes slimību nodaļas direktors ceturtdien paziņoja vietējā slimnīcā veiktās pārbaudes, kas apstiprināja saslimšanu ar putnu gripu, taču šorīt viena no sievietēm naktī mirusi.

Savukārt speciāli putnu gripas slimnieku ārstēšanai paredzētās Sulianti Saroso slimnīcas vadītājs paziņojis, ka otra sieviete ir kritiskā stāvoklī.

PVO Indonēzijā līdz šim apstiprinājusi 16 putnu gripas izraisītus nāves gadījumus, bet septiņi cilvēki izārstēti.

Lai arī putnu gripas vīrus pārsvarā bīstams putniem, daži tā paveidi spējuši pārveidoties un kļuvuši bīstami cilvēkiem. Atbilstoši PVO datiem, kopš 2003.gada visā pasaulē no putnu gripas miruši vismaz 88 cilvēki.

Turcija un Irāka ir pēdējās valstis, no kurām saņemtas ziņas par cilvēku saslimšanu ar putnu gripu. Tikmēr vīrus šonedēļ izplatījies Nigērijas mājputnu pulkos un ir pirmais gadījums, kad putnu gripa sasniegusi Āfriku.

Veselības ekspertus satrauc tas, ka vīrus varētu pārveidoties un kļūt par ļoti lipīgu slimīgu cilvēku vidū, izraisot pandēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!