Indonēzijas prezidents Abdurrahmans Vahids ir licis apcietināt savu masieri, kurš izmantojis prezidenta vārdu, lai piesavinātos 35 miljardus rūpiju (divarpus miljonus latu) no valsts līdzekļiem.
"Es esmu lūdzis ārlietu ministru pateikt valsts policijas priekšniekam, lai viņš apcietina minēto personu kā aizdomās turēto," sacīja Vahids. "Es par to neko nezināju," prezidents piebilda, komentējot apgalvojumus, ka viņš esot zinājis par masiera rīcību.

Prezidenta masieris Suvondo bija lūdzis Nacionālajai tehniskās apgādes pārvaldei 35 miljardus rūpiju, apgalvojot, ka šī summa nepieciešama prezidenta pils izdevumiem.

Toreizējais pārvaldes priekšnieks Jusufs Kalla šo lūgumu noraidīja, bet Suvondo vērsās pie priekšnieka vietnieka Sapuana un panāca piekrišanu, apsolot viņam pārvaldes priekšnieka amatu.

Kad krāpšana kļuva zināma, izcēlās skandāls un masu mediji apgalvoja, ka tajā sava loma bijusi prezidenta tuvākajām aprindām un radiniekiem.

Pēc laikraksta "Indonesian Observer" ziņām, Suvondo var būt aizbēdzis uz kādu citu Āzijas valsti - visticamāk, Taizemi vai Laosu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!