Foto: TASS/Scanpix/LETA

Sociālais medijs "Instagram" bloķējis pētnieciskā medija "Projekt" kontu – tas noticis divas dienas pēc tam, kad Krievijas Ģenerālprokuratūra šo neatkarīgo izdevumu pasludināja par "nevēlamu organizāciju", paziņoja "Projekt" galvenais redaktors Romāns Badaņins.

Badaņins "Facebook" ierakstā skaidro, ka konts bloķēts par "kopienas normu pārkāpumu". "Kāds tieši bijis pārkāpums, kurš sūdzējies un par ko – "Instagram" neatbild," raksta Badaņins.

"Projekt" kontam "Instagram" tīklā bija aptuveni 20 tūkstoši sekotāju.

Pētnieciskās žurnālistikas medijs Krievijā atzīts par nevēlamu, bet galvenais redaktors uz četri žurnālisti iekļauti "ārvalstu aģentu" sarakstā. Savā paziņojumā ģenerālprokuratūra "Projekt" klasificēja kā ASV organizāciju. Badaņins "Projekt" nodibināja pēc studijām Stenforda Universitātē ASV.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka kopš 2018.gada izdevums publicējis virkni vērā ņemamu izmeklēšanas materiālu par Krievijas eliti, vairākos gadījumos atklājot, kā tiek izmantoti ģimenes locekļi, lai slēptu nelegālos ienākumus.

Tikai pirms dažām nedēļām policija veica kratīšanas Badaņina un divu izdevuma žurnālistu mājās.

Vēršanās pret "Projekt" uzskatāma par kārtējo soli Krievijas varasiestāžu izvērstajā kampaņā pret neatkarīgajiem medijiem, kurus autoritārais prezidenta Vladimira Putina režīms cenšas apklusināt.

Pēdējo mēnešu laikā par "nevēlamām organizācijām" atzīts Rīgā bāzētais tīmekļa izdevums "Meduza" un biznesa izdevums "VTimes", kas jau pārtraucis savu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!