Neliela kosmosa izpētes entuziastu grupa nolēmusi no iespējami tuva attāluma novērot Krievijas komiskās stacijas "Mir" martā ieplānoto nogremdēšanu Klusajā okeānā.
Šo unikālo ekspedīciju rīko aptuveni 120 kosmosa pētnieki un citi ieinteresēti un maksātspējīgi cilvēki, kuri "Mir" iegāšanos okeānā vēros no lidmašīnas, kas lidos 9150 metru augstumā uz dienvidiem no Taiti salas, no kurienes vislabāk būšot redzams pirotehniski iespaidīgais skats.

"Esmu gatavojies tam jau 15 gadus. Man neiznāca novērot "Skylab" nogāšanos 1979.gadā, jo toreiz nogremdēšana netika kontrolēta," saka ekspedīcijas organizētājs Bobs Sitrons.

"Cik man zināms, mēs esam vienīgie, kas to darīs. Kad sāku savus pētījumus, biju pārsteigts, ka neviens cits neplāno novērot stacijas nogremdēšanu, kas noteikti būs visiespaidīgākais notikums kopš 1908.gada, kad zemē ietriecās Tunguskas meteorīts," sacīja Sitrons.

Krievijas kosmisko lidojumu vadība plāno 15 gadus veco un 130 tonnu smago kosmisko staciju nogremdēt okeānā marta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!