Foto: AP/Scanpix
Par īstu interneta hitu kļuvusi Vācijas ārlietu ministra Franka-Valtera Šteinmeijera uzstāšanās – video ar viņa emocionālo runu divu dienu laikā noskatījušies jau vairāk nekā 1,3 miljoni "YouTube" lietotāju.

Ārpolitikas resursa vadītāja dusmas izraisījuši cilvēki, kas šonedēļ bija sanākuši uz mītiņu, lai protestētu pret Rietumu politiku Ukrainas konflikta sakarā.

Protestētāji uz šo mītiņu bija sanākuši ar lozungiem "Apturiet nacistus Ukrainā!", "Apturiet Krievijas nomelnošanu medijos!" un "Dialogu tanku vietā!"

"Mēs gribam mieru, bet to panākt nav nemaz tik viegli. Nemēdz būt tā, ka vienā pusē ir tikai eņģeļi, bet otrā - tikai ļaundari. Pasaule ir daudz sarežģītāka. Un paldies dievam, dāmas un kungi, ka pasaulē ir cilvēki, kuri savu dzīvi ziedo, lai rastu risinājumu šajā grūtajā situācijā," savā uzrunā no tribīnes teica Šteinmeijers.

Diplomāta runa uzreiz izraisījusi plašu rezonansi sabiedrībā. Piemēram, daži vācu mediji pēc šīs runas uzrakstīja "Lieliski izkliedzāties, ministra kungs", bet citi viņa uzstāšanos salīdzina ar kādu citu Vācijas vēsturē labi pazīstamu oratoru.

Pats Šteinmeijers jau oficiāli atvainojies par pārmērīgiem emociju uzplūdiem un attaisnojis tos ar grūtu periodu ministrijas darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!