Interpols izsludinājis starptautiskajā meklēšanā Krievijas Valsts domes deputātu Ādamu Delimhanovu, kuru Apvienoto Arābu Emirātu likumsargi tur aizdomās, ka viņš ir saistīts ar Dubaijā notikušo bijušā čečenu separātistu kaujinieku komandiera Sulima Jamadajeva slepkavību.
Kā teikts Interpola tīmekļa mājaslapā, 1969.gadā dzimušais Delimhanovs tiek meklēts par noziegumiem pret dzīvību un veselību.

Jau iepriekš Dubaijas policijas priekšnieks Dahi Halfans Tamims informēja, ka, veicot Jamadajeva slepkavības izmeklēšanu, arestēti divi cilvēki, bet vēl četri, viņu vidū Delimhanovs, tiks izsludināti meklēšanā.

Tamims sacīja, ka AAE pieprasīs Delimhanova izdošanu un arestu.

Krievijas Ģenerālprokuratūra ir gatava izskatīt Jamadajeva slepkavības lietas materiālus, bet izdot Delimhanovu negrasās. "Atbilstoši konstitūcijai mēs savus pilsoņus neizdodam - attiecībā uz to konstitūcijā ir stingrs aizliegums," norādīja informācijas avots prokuratūrā.

Uzbrukums Jamadajevam - bijušajam separātistu nemierniekam, kurš pārgājis Maskavas pusē un vēlāk apbalvots ar Krievijas varoņa ordeni, - Dubaijā notika 28.martā. Jamadajevs sašauts brīdī, kad viņš atradās savas mājvietas, luksusa klases Džumeiras pludmales dzīvojamā kompleksa, pazemes garāžās.

Sulims Jamadajevs līdz 2008.gada aprīlim bija Krievijai pakļautā čečenu specvienības bataljona "Vostok" komandieris. Tajā apvienoti bijušie nemiernieki, kas pārgājuši Maskavas pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!