Foto: Scanpix
Āzijas Interpols ir uzsācis apjomīgu starptautisku izmeklēšanu, kurā iesaistīts kāds japāņu biznesmenis, kurš vēlējies iegūt vairāk kā simts "surogātbērnu", vēsta ārzemju mediji.

24 gadus vecs japāņu biznesmenis Micuoki Šigeta jau saņēmis 16 bērnu, to skaitā četrus pārus dvīņu, un vēlējies iegūt vēl, apmēram 10 līdz 15 bērnu ik gadu. Policija Taizemē atklājusi dzīvokli, kas jau nodēvēts par "bērnu fabriku", kurā dzīvojušas surogātmātes, kas gādāja Šigetam mazuļus.

"Neko tādu nekad iepriekš nebijām redzējuši," saka Interpola Taizemes nodaļas direktors Apičarts Suribunja. "Mēs cenšamies saprast, kas tas ir par cilvēku, kas vēlas tik daudz bērnu."

Interpols izskata divas versijas - viena ir cilvēku tirdzniecība, otra - bērnu ekspluatācija.

Šigeta ir reģistrējis biznesu vai īpašumu Japānā, Kambodžā, Honkongā un Indijā, un ir bieži apmeklējis šīs valstis, liecina izmeklēšanas dati. Kopš 2010. gada viņš 41 reizi apmeklējis Taizemi, un bieži viesojies Kambodžā, uz kurieni aizvedis četrus no saviem bērniem.

Iepriekš biznesmenis policijas uzmanības lokā nav nonācis, un caur savu advokātu Šigeta paziņojis, ka vienkārši vēloties "lielu ģimeni". Gruzijas klīnikai, kas nodrošinājusi biznesmeni ar surogatmātēm, Šigeta stāstījis, ka vēloties uzvarēt vēlēšanas un gribot izmantot savu lielo ģimeni priekšvēlēšanu kampaņā. "Labākais, ko es varu šai pasaulē izdarīt, ir atstāt aiz sevis lielu ģimeni," izteicies uzņēmējs.

Šigeta augusta sākumā pēc policijas reida esot steidzīgi pametis Taizemi un viņa pašreizējā atrašanās vieta nav zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!