ASV jūras kājnieki ir atraduši ķīmiskās dekontaminācijas automašīnas, simtiem ķīmiskā uzbrukuma aizsargtērpu un gāzmasku pie Dienvidirākas pilsētas Nasirijas, pirmdien paziņoja Centrālā pavēlniecība Katarā. Jūras kājnieki sestdien atrada un konfiscēja vairāk nekā 300 ķīmiskā uzbrukuma aizsargtērpu, vairāk nekā 300 gāzmasku, instrumentus nervu gāzes antidota (pretindes) atropīna injicēšanai, divas ķīmiskās dekontaminācijas automašīnas un citu aprīkojumu.
Citā reidā karavīri atrada arī ap 800 raķešgranātu, 2000 lodes 7,62 mm šautenēm, 5000 lodes 14,5 mm šautenēm, vairāk nekā 10 tūkstošus ložu 12,7 mm ložmetējiem, mīnas, vairāk nekā 300 lodes dažādiem mīnmetējiem un vairākus simtus artilērijas ložu.

"Mēs atradām tik daudz munīcijas, ka būtu pārāk bīstami pilsētai to uzspridzināt šeit. Mēs grasāmies to transportēt uz kādu drošu vietu," sacīja reidu dalībnieks pulkvedis Rons Džonsons.

Britu spēki svētdien dienvidos no Basras atrada nekonvencionāla kara mācību iekārtas, to skaitā nervu gāzes uzbrukuma imitācijas ierīces, pudeles ar nezināmu vielu un Geigera skaitītāju. Šīs iekārtas atradās 13 koka kastēs ar uzrakstiem "Aizsardzības ministrija, Bagdāde" Irākas artilērijas bāzē.

Tāpat ASV jūras kājnieki ir atraduši Savienotajās Valstīs un Jemenā ražotu ieroču slēptuvi Irākas valdošās partijas "Baath" mītnē Irākas vidienē, pirmdien informēja militāri ziņu avoti. Vairāk nekā desmit ASV ražoti raķešgranātu metēji tika atrasti kopā ar Kalašņikova automātiem AK47, apmēram 15 kastēm ar zenītieroču lodēm, vieglajiem ieročiem un tūkstošiem ložu. Slēptuvē bija arī ASV ražoti aizsardzības komplekti ķīmiskā uzbrukuma gadījumam, bet to derīguma termiņš bija beidzies, kā arī dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!