Irākas prezidenta Sadama Huseina galvenā rezidence Republikas pils nav kritusi ASV spēku rokās, pirmdien paziņoja Irākas informācijas ministrs Mohammads Saids al Sahafs, piebilstot, ka iebrucēji tiks "masveidā noslepkavoti".
Pēc tam, kad amerikāņi paziņoja, ka ir ieņēmuši trīs Sadama pilis, Irākas informācijas ministrs žurnālistiem Bagdādē apgalvoja, ka ASV spēki ir aplenkti.

"Mēs šos iebrucējus masveidā noslepkavosim. Šeit būs viņu kaps," piedraudēja ministrs.

ASV žurnālisti informēja, ka Republikas pils kompleksā turpinās cīņas.

Sahafs pat noliedza ASV karavīru klātbūtni Bagdādē.

"Bagdādē nav neviena amerikāņu karavīra. Viņi pat paši sevi nekontrolē. Viņi ir slimi," viņš sacīja.

Sahafs pirmdien arī aicināja pasauli neticēt amerikāņu apgalvojumiem par prezidenta piļu ieņemšanu Bagdādē un sacīja, ka Irākas spēki ir devuši amerikāņiem "mācību, kuru vēsture nekad neaizmirsīs".

"Neticiet šiem iebrucējiem un šiem meļiem. Neviens no viņu karavīriem nav Bagdādē," sacīja ministrs.

"Mūsu varonīgie spēki ir nogalinājuši simtiem" amerikāņu karavīru, kas iebruka Bagdādes ziemeļu rajonā Dorā, sacīja Sahafs. "Mēs viņus nogalinājām, mēs likām viņiem dzert indi un devām viņiem mācību, kuru vēsture nekad neaizmirsīs," viņš piebilda.

"Simtiem viņu neticīgo izdara pašnāvību pie Bagdādes vārtiem. Varat būt pārliecināti, ka Bagdāde ir drošībā un aizsargāta. Irākieši ir varoņi," sacīja Sahafs. "Mēs turpināsim viņus nogalināt," smaidot piebilda Irākas informācijas ministrs.

"Viņi [amerikāņi] zaudē. Es jūs lūdzu pārbaudīt visu, ko viņi saka, nevis atkārtot šo meļu izteiktos melus," teica Sahafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!