Mosulā, Irākas ziemeļos, pirmdien savā transportlīdzekļu darbnīcā nošauti divi kristieši, paziņojusi policija.

Divi brāļi - 43 gadus vecais Saads Hanna un 40 gadus vecais Vaads Hanna - nošauti dienas vidū Mosulas pilsētā, 350 kilometrus no Bagdādes, kas ir jaunākais incidents garajā uzbrukumu virknē minoritāšu kopienām Irākā.

"Divi sīriešu katoļu baznīcas kristieši tika nogalināti savā darbnīcā industriālajā rajonā Mosulas rietumos," paziņojis vietējais policijas majors.

Mēneša sākumā Bagdādē bumbu sprādzienos un kristiešu mājokļu apšaudēs ar mīnmetējiem gāja bojā seši un ievainoti tika 33 cilvēki. Uzbrukumi izpelnījās starptautisku nosodījumu.

Tie notika tikai nepilnas divas nedēļas pēc tam, kad 44 kristiešu dievlūdzēji, divi priesteri un septiņi drošības dienesta darbinieki gāja bojā islāmistu kaujinieku uzbrukumā Bagdādes katoļu baznīcai un vēlākajā Irākas un ASV drošības spēku īstenotajā ķīlnieku atbrīvošanas operācijā.

3.novembrī "Al Qaeda" uzņēmās atbildību par asinspirti Bagdādes katedrālē un brīdināja, ka tā intensificēs uzbrukumus kristiešiem.

Pirms ASV vadītā iebrukuma 2003.gadā Irākā dzīvoja no 800 000 līdz 1,2 miljoniem kristiešu, bet kopš tā laika pēc atkārtotiem uzbrukumiem viņu kopienai un baznīcām to skaits sarucis līdz aptuveni 500 000.

Pāvests Benedikts XVI svētdien aicināja atbalstīt reliģisko brīvību pasaulē un pauda solidaritāti Irākas kristiešu kopienai.

"Atsaucoties uz savu bīskapu lūgumiem, reliģiskās kopienas Itālijā šodien aizlūdz par kristiešiem, kas cieš no vajāšanas un diskriminācijas, jo sevišķi Irākā," savā iknedēļas lūgšanā "Angelus" Svētā Pētera laukumā paziņoja pāvests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!