Apvienoto Arābu Emirātu telekanāls "Al Arabiya" trešdien pārraidīja videoierakstu, kurā līdz šim nezināms irākiešu grupējums paziņo, ka ir saņēmis par ķīlniekiem 30 ārzemniekus un draud tiem nocirst galvas, ja ASV spēki nepārtrauks bloķēt Fallūdžas pilsētu, kur notiek nemiernieku sacelšanās.
"Mēs aicinām izvest amerikāņu un koalīcijas spēkus. Mēs esam saņēmuši par ķīlniekiem Japānas, Bulgārijas, Izraēlas, ASV, Spānijas un {Dienvid]korejas pilsoņus. Viņu skaits ir 30," videoierakstā sacīja ar Kalašņikova automātu bruņots vīrietis maskā.

"Ja Amerika nepārtrauks Fallūdžas blokādi, viņu galvas tiks nocirstas," viņš sacīja.

Ķīlnieki videoierakstā nebija redzami. Pavisam videoierakstā bija redzami astoņi vīrieši maskās. Runātājs sacīja, ka viņa grupējuma nosaukums ir "Varoņa mocekļa šeiha Ahmeda Jasina brigādes". Šeihs Ahmeds Jasins bija palestīniešu grupējuma HAMAS garīgais līderis, kuru nesen nogalināja Izarēlas raķešu uzbrukumā.

"Mēs paziņojam par četru karavīru nogalināšanu un mums ir viņu līķi," piebilda runātājs. Videierakstā bija redzams vīrieša līķis smiltīs, kas jau bija sācis sadalīties.

Savukārt Lielbritānijas telekanāls "Sky News" sestdien pārraidīja Austrālijas telekompānijas ABC materiālu, kurā ir redzams kāds amerikānis, kas paziņo, ka viņu sagūstījuši irākiešu kaujinieki, kas uzbrukuši autokolonnai, kura viņš braucis.

Sēžot vieglās automašīnas aizmugurējā sēdēklī līdzās kaujiniekam maskā, pusmūža vīrietis, kurš runāja ar ASV dienvidu štatu akcentu, sacīja, ka viņa vārds ir Tomass Halils.

Tad automašīna aizbrauca pa ceļu, kas pēc televīzijas ziņotā, bija Bagdādes - Fallūdžas autoceļš. Uz tā bija redzama degoša autocisterna.

Ceturtdien līdz šim nezināms grupējums "Saraya al-Mujahideen" paziņoja, ka sagrābis pār ķīlniekiem trīs japāņus, un draudēja viņus sadedzināt dzīvus, ja Japāna trīs dienu laikā neizvedīs savu karaspēku no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!