Pagājušajā nedēļā Irānā tika aizturēta kāda Francijas pilsone, kuru apsūdz spiegošanā, pirmdien paziņoja Francijas Ārlietu ministrija, pieprasot nekavējoties atbrīvot viņu.

"Francija kategoriski nosoda franču zinātnieces aizturēšanu Irānā 1. jūlijā," teikts ministrijas paziņojumā, gan neatklājot šīs sievietes vārdu un universitāti, ar kuru viņa bijusi saistīta. "Irānas varas iestāžu izvirzītās apsūdzības spiegošanā nav pamatotas," norādīts paziņojumā.

Šī sieviete uzturējusies Irānā piecus mēnešus un tika apcietināta lidostā, kad viņa gatavojās atstāt valsti, norādīts paziņojumā.

"Mēs aicinām Irānas varas iestādes nekavējoties atbrīvot mūsu tautieti un atļaut viņai izbraukt no Irānas uz Franciju," uzsver ministrija.

"Francija ir informējusi savas Eiropas partnervalstis par šo jautājumu un lūdz visus eiropiešus solidarizēties," norāda ministrija.

Šis paziņojums sniegts laikā, kad 27 valstu Eiropas Savienība apsver atbildi uz Lielbritānijas vēstniecības vietējo darbinieku arestu Teherānā. No aizturētajiem deviņiem darbiniekiem visi, izņemot vienu, ir atbrīvoti. Irāna apsūdzēja viņus kūdīšanā uz nemieriem saistībā ar Mahmuda Ahmadinedžada atkārtoto ievēlēšanu prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!