Irānas bruņotie spēki spēj dot triecienu ASV interesēm Tuvajos Austrumos rādiusā līdz 2000 kilometriem, pirmdien brīdināja Revolucionārās gvardes ģenerālis Mohamads Hasans Kuseči.
"Pašlaik amerikāņi ir ap mūsu zemi, taču tas nenozīmē, ka viņi ir ielenkuši mūs. Viņi ir ielenkuši paši sevi un atrodas mūsu sasniedzamības robežās," ģenerālis Kuseči teica oficiālajai ziņu aģentūrai IRNA.

"Ja ASV apgalvo, ka tās esot identificējušas 2000 mērķu Irānā, tas nozīmē, ka amerikāņi atrodas ap Irānu un tāpat ir kļuvuši par mūsu mērķiem. Pašlaik mēs spējam dot triecienus 2000 kilometru rādiusā," piebilda Kuseči, kurš komandē elitāros spēkus Irānas rietumos.

Pirms tam Francijas ārlietu ministrs Bernārs Kušnērs bija izteicies, ka pasaulei būtu jāgatavojas iespējamam karam, pieaugot spriedzei saistībā ar Irānas pretrunīgi vērtēto kodolprogrammu.

Jaunais revolucionāro gvardu komandieris Mohamads Ali Džaafari pagājušajā nedēļā brīdināja ASV, ka Teherāna ir identificējusi amerikāņu "vājos punktus" Irākā un Afganistānā. Irāna vienmēr apgalvojusi, ka tā nekad nesāks uzbrukumu, taču brīdina par reakciju, kāda sagaidāma, ja notiks agresija pret tās teritoriju.

Teherānas rīcībā ir virkne vidēja darbības rādiusa raķešu, un tā apgalvo, ka tās tālāka darbības rādiusa raķete "Shahab-3" spējot sasniegt mērķus 2000 kilometru attālumā, kas radītu draudus Izraēlai un ASV bāzēm Arābijas pussalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!