Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Divas LGBT kopienas aktīvistes Irānā notiesātas uz nāvi par homoseksualitātes veicināšanu un komunikāciju ar medijiem, kas ir pret Islāma Republiku, informē medijs BBC.

Irānas tiesa ir apstiprinājusi nāves spriedumus, bet norādīja, ka tie ir saistīti ar cilvēku tirdzniecību un definējuši to par "korupciju uz zemes". Šis ir termins, ko lieto Irānas varas iestādes, lai apzīmētu plašu nodarījumu klāstu, tostarp tos, kas saistīti ar islāma morāli.

"Pretēji kibertelpā publicētajām ziņām un izplatītajām baumām, šīs divas personas ir apsūdzētas sieviešu un jaunu meiteņu apkrāpšanā un to tirgošanā uz kādu no reģiona valstīm," pavēstīja tiesas pārstāvis, ziņo BBC.

Savukārt cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" norādījusi, ka viena no sievietēm aizturēta tikai "viņas seksuālās orientācijas un dzimumidentitātes, kā arī viņas sociālo mediju paziņojumu, kuros viņa aizstāv LGBT kopienas tiesības, dēļ".

Arī Vācijā bāzētais Irānas lesbiešu un transpersonu tīkls apstiprināja nepamatoto nāvessodu aktīvistēm un aicināja ārvalstu valdības izdarīt spiedienu uz Irānu, lai viņas tiek atbrīvotas.

Šī ir pirmā reize, kad kāda sieviete Irānā ir notiesāta uz nāvi par viņas seksuālo orientāciju, raksta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!