Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads solīja ieviest atbildes sankcijas pret pasaules lielvalstīm, ja ANO Drošības padome sodīs Irānu par tās īstenoto kodolprogrammu, informē valsts mediji.
"Arī mēs ieviesīsim sankcijas pret viņiem," sarunā ar žurnālistiem svētdien sacīja Ahmadinedžads, atbildot uz jautājumu par piecu pastāvīgo ANO Drošības padomes valstu un Vācijas lēmumu.

Irānas līderis gan neprecizēja, kāda varētu būt atbildes reakcija.

Irāna, kas ir otrā lielākā naftas produktu ražotāja OPEC valstu vidū, iepriekš uzsvēra, ka neizmantos naftu kā konflikta risinājuma ieroci.

"Aizvadīto 27 gadu laikā viņi mums vienmēr ir draudējuši ar sankcijām, un šajā laikā viņi darīja visu, ko varēja," atsaucoties uz Ahmadinedžada teikto, ziņo aģentūras ISNA un ILNA.

Sanāksmē piektdien vakarā piecu pastāvīgo ANO Drošības padomes valstu un Vācijas pārstāvji vienojās pārrunāt sankciju īstenošanu pret Teherānu pēc tam, kad tā atteicās ievērot jauno urāna bagātināšanas pārtraukšanas termiņu.

ASV valsts sekretāres vietnieks Nikolass Bērnss pavēstīja, ka tā dēvētā 5+1 grupa šonedēļ sāks izstrādāt rezolūcijas projektu par sankciju noteikšanu. Viņš atzina, ka vienošanās par soda sankciju apmēru nebūs viegla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!