Vienošanās par Irānas kodolprogrammu drīzāk varētu "bruģēt ceļu uz bumbu", nevis to apturēt, uzrunājot ASV Kongresu, otrdien teicis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Viņš Irānu nodēvējis par "draudu visai pasaulei", norādot, ka vairākkārt pierādījies - tai nevar uzticēties.

"Irānas režīms ir tikpat radikāls kā vienmēr, tās ideoloģija dziļi sakņojas militārajā islāmā... Tā vienmēr būs ASV ienaidnieks," paudis Netanjahu, norādot, ka, lai gan Irāna iesaistījusies cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts", tas nenozīmē, ka to var uzskatīt par draugu. "Šis jūsu ienaidnieka ienaidnieks ir jūsu ienaidnieks."

Netanjahu kritizējis Šveicē notiekošās sarunas par Irānas kodolprogrammu, paužot bažas, ka Irāna varētu turpināt kodolieroču izstrādes procesu, un apgalvojot, ka piecu gadu laikā tās rīcībā jau varētu būt 100 atombumbas: "Šī vienošanās nebloķē Irānas centienus iegūt bumbu, tā bruģē ceļu uz to."

Jau ziņots, ka Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien uzrunās ASV Kongresu, turpinot arvien asākās debates ar Balto namu par Irānas kodolprogrammu.

Iepriekš ASV Pārstāvju palātas demokrātu likumdevēji aicinājuši atlikt Izraēlas premjerministra uzstāšanos Kongresā, norādot, ka viņa runa var kaitēt kodolsarunām ar Irānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!