Irāna ceturtdien paziņoja, ka nekad neatļaus ASV kara lidmašīnām izmantot savu gaisa telpu, lai veiktu uzlidojumus kaimiņvalstij Afganistānai. "Mēs nekad neatļausim amerikāņu lidmašīnām izmantot Irānas gaisa telpu, lai uzbruktu Afganistānai," aģentūrai "Reuters" paziņoja Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Hamīds Reza Asefi.
Irānas prezidents Mohammads Hatami ir nosodījis 11.septembra terora aktus ASV. Vašingtona paziņoja, ka tikai dažām valstīm netiks dota iespēja iestāties pretterorisma aliansē, dodot cerību, ka Irāna un ASV varētu atjaunot sen pārtrauktās attiecības. Irāna ir vairākkārt aicinājusi ASV būt piesardzīgām, atbildot uz terora aktiem, uzsverot, ka pārsteidzīga un nepārdomāta rīcība varētu izraisīt "humanitāro katastrofu".

ASV apsūdz Afganistānā valdošo grupējumu "Taleban" patvēruma došanā Osamam bin Ladenam, kuru Baltais nams atzinis par galveno aizdomās turamo 11.septembra terora aktos, kuros divas nolaupītas lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā Ņujorkā, viena ietriecās Pentagonā pie Vašingtonas un vēl viena nogāzās Pensilvānijas štatā. Šajos terora aktos gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!