Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei Irānas televīzijas kanāla ēterā solījis sodīt cilvēkus, kuri svētdien uzbrukuši Irānas Revolucionārajai gvardei. Šādi Hamenei apgāzis pagājušajā nedēļā masu medijos izskanējušo informāciju par viņa nāvi, otrdien vēsta "RIA Novosti".

Ajatolla paziņojis, ka Irāna sodīs "teroristus", kuru organizētais uzbrukums prasījis vairāk nekā 40 cilvēku dzīvību. Viņš arī norādīja, ka "ienaidnieki nekaitēs irāņu vienotībai".

Hamenei uzstāšanās ēterā apgāž baumas par ietekmīga garīdznieka nāvi, kuras masu medijos izplatīja Irānas opozīcija.

Tika ziņots, ka 70 gadus vecā Hamenei veselība pēdējā laikā strauji pasliktinājusies, kas varētu būt saistīts ar spēku izsīkumu, jo ajatolla ļoti pārdzīvojis, ka nav varējis tikt galā ar politisko krīzi valstī, kas izcēlusies pēc 12. jūnija prezidenta vēlēšanu rezultātu publiskošanas, kuri apliecināja līdzšinēja līdera Mahmuda Ahmadinedžada uzvaru.

"The Daily Telegraph" interneta mājas lapā tika uzskaitītas pazīmes, kas esot liecinājušas par ajatollas nāvi:

Uz Irānas valsts iestāžu ēkām bija redzams melnas krāsas drapējums, melnās drēbēs bija ģērbti arī irāņu televīzijas vadītāji. Irānas militārpersonas patrulējušas ielās un bija gatavas izklīdināt pūļus. Turklāt tikuši pārtraukti dažu nepamierināto ierēdņu iepriekšējie centieni nomainīt ajatollu.

Šī bija jau otrā reize, kad tiek izplatīta nepatiesa informācija par Hamenei nāvi.

Kā vēstīts, svētdienas rītā pašnāvnieka uzbrukumā vienā no Irānas nemierīgajiem dienvidaustrumu reģioniem tika nogalināti vairāki Irānas Revolucionārās Gvardes līderi. Kopumā uzbrukumā dzīvību zaudējuši 49 cilvēki, vēl desmitiem guvuši ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!