Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads ir paziņojis, ka viņa vadītā valsts neplāno bruņotu konfliktu ar ASV, raksta BBC. Intervijā telekompānijai CBS viņš norādīja, ka Irāka nav uz kara takas ar ASV un Irānai nav nekādas nepieciešamības pēc kodolieročiem.
Otrdien Ahmadinedžads uzstāsies ar runu ANO Ģenerālasamblejā Ņujorkā. Atgādināsim, ka ASV vēlas piemērot sankcijas Irānai, apsūdzot to mēģinājumos izgatavot kodolieročus.

"Ir nepareizi domāt, ka Irāna un ASV virzās uz karu. Kas to apgalvo? Kāpēc mums būtu jākaro? Nedomāju, ka drīzumā gaidāms karš," intervijā teica Irānas prezidents. Viņš arī apgalvoja, ka Irānai nav nepieciešama atombumba, īpaši tagad, kad problēmas tiek risinātas politisku sarunu ceļā.

Ahmadinedžada izteikumi izskanējuši pēc sestdienas brīdinājuma, ka jebkurš, kas uzbruks Irānai, to nožēlos, tomēr Irānas spēki paredzēti tikai aizstāvībai.

Vizītes laikā ASV Ahmadinedžads arī uzrunās studentus Ņujorkas Kolumbijas universitātē. Viņš arī bija lūdzis atļauju viesoties "Ground Zero" jeb terora aktos sagrauto Dvīņu torņu bijušajā atrašanās vietā, tomēr šo atļauju nebija saņēmis. Tā vietā viņš bija paziņojis par plāniem tikties ar terora aktu upuru ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!