Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajās Īrijas parlamenta vēlēšanās vislielāko deputātu skaitu ieguva "Fianna Fail" partija bet otrajā vietā ierindojās "Sinn Fein", kurai tas bija vēsturisks panākums, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"Sinn Fein" ieguva 37 no 160 parlamenta vietām. Salīdzinājumam – 2016. gada vēlēšanās kreisā republikāņu partija ieguva 23 vietas.

Īrijas premjera Leo Varadkara pārstāvētā "Fine Gael" partija ierindojās trešajā vietā – šo partiju pārstāvēs 35 deputāti, kas ir par 15 mazāk nekā pirms četriem gadiem notikušajās vēlēšanās.

Visu trīs partiju līdzīgie rezultāti var novest pie garām sarunām par koalīcijas izveidošanu, atzīmē medijs.Pirms vēlēšanām "Fianna Fail" un "Fine Gael" noraidīja koalīcijas veidošanu ar "Sinn Fein". Tagad "Fianna Fail" līderis Maikls Martins neizslēdza sadarbību ar "Sinn Fein", bet norādīja, ka abu partiju starpā joprojām pastāv būtiskas viedokļu atšķirības.

"Sinn Fein" līdere Marija Lū Makdonalda izteicās, ka viņas partija vēlas būt valdošajā koalīcijā un šobrīd mēģina saprast, vai būtu iespējams izveidot valdību bez "Fianna Fail" vai Fine Gael".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!