Radikālais palestīniešu grupējums "Islāma džihāds" otrdien piedraudēja uzbrukt ASV interesēm, lai atriebtu jebkādu tā līderim nodarīto kaitējumu pēc ASV pirmdien izsludinātās piecus miljonus dolāru (2,7 miljonus latu) lielās atlīdzības par viņa sagūstīšanu.
"Jebkāds kaitējums "Islāma džihāda" ģenerālsekretāram apdraudēs amerikāņu intereses visā reģionā," paziņoja grupējuma militārā spārna "Al Kudsas brigādes" pārstāvis Abu Ahmeds.

ASV pirmdien piedāvāja piecu miljonu dolāru lielu atlīdzību par Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) vismeklētāko teroristu sarakstā iekļauto "Islāma džihāda" līderi Ramadānu Abdullu Mohammadu Šallu un Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" locekli Mohammedu Ali Hamadei.

""Al Kudsas brigādes" kopā ar visām pretestības frakcijām apņēmīgi stāsies pretim jebkādai amerikāņu muļķībai pret palestīniešu tautas līderiem," paziņoja grupējums.

Grupējuma pārstāvis piedraudēja ASV slepenajiem dienestiem un to aģentiem reģionā ar "vardarbīgu uzbrukumu vilni, kas būs vērsti pret visām amerikāņu interesēm, ja viņi ieradīsies, lai nodarītu kaitējumu ģenerālsekretāram Šallam vai kādam citam pretestības simbolam".

Šalla ir viens no "Islāma džihāds" dibinātājiem. Grupējums ir uzņēmies atbildību par daudziem uzbrukumiem Izraēlai, tajā skaitā par 29.janvārī pašnāvnieka sarīkoto sprādzienu Sarkanās jūras kūrortpilsētā Eilatā, kad tika nogalināti trīs cilvēki.

Damaskā dzīvojošais 48 gadus vecais precētais četru bērnu tēvs Šalla atrodas ASV teroristu sarakstā kopš 1995.gada, un ASV tiesa viņam 2003.gadā izvirzīja 53 apsūdzības.

ASV Valsts departaments paziņoja, ka viņš tiek meklēts par "reketa aktivitātēm, tādām kā spridzināšana, slepkavība, izspiešana un naudas atmazgāšana".

Bijušais akadēmiķis pameta palestīniešu teritorijas 1986.gadā pēc ekonomikas pasniegšanas Islāma universitātē Gazas pilsētā piecu gadu garumā. Viņš devās uz Angliju, lai sarakstītu doktora darbu ekonomikā un 1990.gadā pārcēlās uz ASV, kur līdz 1995.gadam vadīja Islāma studiju centru Floridā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!