Foto: AFP/Scanpix

Teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" kaujinieki uzbrukumā Sīrijas kurdu pilsētai Kobanei nogalinājuši vismaz 120 civiliedzīvotājus, piektdien ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Civiliedzīvotāji nogalināti savās mājās, miruši no kaujinieku izšautām raķetēm vai snaiperu raidītām lodēm, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem un mediķiem, sacīja SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Viņš notikušo raksturoja kā vienu no asiņainākajiem slaktiņiem, ko "Islāma valsts" sarīkojusi Sīrijā.

Vēl 26 civiliedzīvotājus islāmisti nogalināja ceturtdien ciematā netālu no Kobanes, liecina SOHR rīcībā esošā informācija.

"Kad viņi iegāja pilsētā, džihādisti ieņēma pozīcijas ēkās pie dienvidaustrumu un dienvidrietumu ieejām, šaujot uz visu, kas kustas," sacīja Abdelrahmans, piebilstot, ka pēcāk mājās un uz ielām atrasti civiliedzīvotāju līķi, tostarp nogalinātas sievietes un bērni.

"Džihādisti zināja, ka nevarēs palikt un kontrolēt pilsētu, saskaroties ar kurdu spēkiem. Viņi ieradās tikai, lai nogalinātu un dotu morālu triecienu kurdiem," sacīja Abdelrahmans.

Foto redzami Kobanes iedzīvotāji, kuri devušies uz Turcijas robežu meklēt glābiņu, kā arī šķērsojuši robežu, lai Turcijā ārstētu ievainojumus:

Jau vēstīts, ka "Islāma valsts" kaujinieki ceturtdien atkal iebruka Kobanē, kas atrodas līdzās robežai ar Turciju. Analītiķi uzskata, ka uzbrukums ir atriebība kurdu spēkiem par islāmistu padzīšanu no Tell el Abjadas, kas atrodas tālāk uz austrumiem no Kobanes.

"Islāma valsts" aptuveni četrus mēnešus cīnījās par Kobani, līdz kurdu spēkiem janvārī ar ASV vadīto gaisa uzlidojumu atbalstu izdevās islāmistus no pilsētas padzīt. "Islāma valstij" tā bija smaga sakāve.

Kopš tā laika kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas ir Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) militārais spārns, guvušas panākumus arī kaimiņos esošajā Rakas provincē, kur islāmistiem ir spēcīgas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!