Kāds itālietis iekļuva Velsas prinča Čārlza Sentdžeimsas pilī Londonā un tur uzturējās astoņas stundas, līdz viņu aizmigušu uz grīdas atrada apkopēja, sestdien paziņoja britu policija.
33 gadus vecais vīrietis, kuru britu masu mediji raksturoja kā psihiski slimu, šķērsoja ārsienu un pavadīja astoņas stundas pilī līdz savai atrašanai un aizturēšanai. Viņu vēlāk atbrīvoja bez apsūdzību izvirzīšanas. "Laimīgā kārtā viņš nešķērsoja iekšējo perimetru" ap Čārlza privātajām istabām, sacīja policijas preses sekretārs.

Nopietnākais britu karaļnama drošības pārkāpums notika 1982.gadā, kad kāds bezdarbnieks pa Bakingemas pils notekcauruli iekļuva karalienes Elizabetes guļamistabā un vairākas minūtes runājās ar viņu, līdz monarhs slepus izsauca policiju.

Karaļnama pārstāvji paziņoja, ka ir šokēti par jauno incidentu, sevišķi ņemot vērā drošības draudus pēc pagājušā gada 11.septembra terora aktiem ASV. Laikraksti ziņoja, ka Sentdžeimsas pilī iekļuvušais itālietis bijis bīstami tuvu Čārlza privātajām telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!