Itālijas ziemeļu pilsētas Bolcāno prokuratūra trešdien konfiscēja vīna pudeļu etiķetes, uz kurām bija Ādolfa Hitlera un citu nacistiskās Vācijas politiķu portreti, paziņoja kompānija, kas ražo vīnu ar šādām etiķetēm.
Vīndarītavā pie Austrijas robežas tika konfiscētas 20 dažādu paraugu etiķetes. Uz tām bija redzams Hitlers ar vācu nacionālsociālistu sveicienā paceltu roku, kā arī Trešā reiha ekonomikas ministrs Hermanis Gērings, Gestapo vadītājs Heinrihs Himlers un Hitlera vietnieks Rūdofs Hess.

Uz melnbaltajām etiķetēm bija arī devīze "Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer" ("Viena tauta, viena valsts, viens vadonis") un nacistu sveiciena vārdi "Sieg heil".

Prokurors Kuno Tarfusers atzina, ka ar šīm etiķetēm tiek slavināti noziegumu izdarītāji pret cilvēci.

Kompānija "Lunardelli" paziņoja, ka pārdevusi apmēram 20 tūkstošus pudeļu vīna gadā ar Hitlera etiķetēm. Policija nav konfiscējusi šīs kompānijas vīna pudeļu etiķetes, uz kurām attēlots bijušā Itālijas fašistu režīma vadonis Benito Musolīni.

"Lunardelli" 1995.gadā sāka ražot tā sauktās "vēsturiskās kolekcijas" vīnus, uz kuru etiķetēm attēlotas tādas vēsturē pazīstamas personas kā Vinstons Čērčils, itāļu marksistiskais filozofs Antonio Gramši, Hitlers, Musolīni, Kārlis Markss, Napoleons Bonaparts un Če Gevara.

Šī preču līnija izraisīja skandālu 2003.gada septembrī, kad pret vīnu pārdošanu ar Trešā reiha amatpersonu portretiem uz etiķetēm protestēja Vācijas tieslietu ministre Brigite Ciprīsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!