Itālijā svētdien notika lielākā mierlaika evakuācijas operācija, kad no Vičencas pilsētas centra valsts ziemeļos tika evakuēti 77 tūkstoši cilvēku, lai eksperti varētu deaktivēt 1500 kilogramu smagu karalaika bumbu, paziņoja policija.
77 tūkstoši cilvēku - divas trešdaļas Vičencas iedzīvotāju - svētdienas rītā tika evakuēti no bīstamās zonas triju kilometru rādiusā.

"Tas ir tikai piesardzības pasākums, bet mēs gribam būt droši," aģentūrai ANSA paziņoja 12 vīru lielās armijas bumbu likvidācijas grupas vadītājs Antonio Imbo.

Bumba, kuru 1944.gada 2.aprīlī nometa britu bumbvedējs, nokrita pilsētas centrālajā kapsētā, bet neeksplodēja un palika tur nepamanīta 57 gadus.

Kad bumba šīgada martā tika atrasta, to sākotnēji noturēja par lielu ūdens sildītāju. Policija izstrādāja evakuācijas un bumbas deaktivācijas plānu, kas tika īstenots svētdien.

Turīgās tekstilrūpniecības pilsētas centra iedzīvotāji ar autobusiem, automobiļiem, divriteņiem un kājām nonāca pilsētas nomalēs, kur viņus izmitināja "sagaidīšanas centros".

No sprādzienbīstamās zonas tika evakuēti arī tūkstotis Vičencas galvenās slimnīcas pacientu.

Bumbu droši deaktivēja dienas vidū un to aizvedīs uz karjeru ārpus pilsētas, kur to varēs iznīcināt.

Paredzams, ka iedzīvotājiem ļaus atgriezties mājās svētdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!