Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas parlamenta apakšpalātā trešdien sakāvās deputāti, saasinoties strīdam par ekonomikas reformu programmu.

Vismaz divi deputāti no valdošās labēji centriskās koalīcijas partijas "Ziemeļu līga" kāvās ar deputātiem no opozīcijā esošās labēji centriskās partijas "Nākotne un brīvība Itālijai" (FLI), kuras biedrs ir parlamenta apakšpalātas spīkers Džanfranko Fini.

Divi deputāti sagrāba viens otru aiz rīkles, un citi parlamentārieši traucās viņus izšķirt.

Pēc kautiņa parlamenta sēde tika pārtraukta uz vairākām minūtēm.

Kautiņu izprovocēja Fini televīzijā izteiktas sarkastiskas piezīmes, ka "Ziemeļu līgas" līdera Umberto Bosi sieva esot pensionējusies 39 gadu vecumā.

Bosi ir kategoriski atteicies vairāk piekāpties premjerministram Silvio Berluskoni. "Ziemeļu līga" iebilst pret Itālijas dāsnās pensiju sistēmas mainīšanu kā daļu no reformām, kuru īstenošanu Itālijā pieprasa Eiropas Savienības (ES) līderi.

Berluskoni trešdien dosies uz Briseli ar nodomu vēstuli par reformām ekonomikas izaugsmes veicināšanai un Itālijas parāda samazināšanai. Augsta ranga Itālijas baņķieri un citi kritiķi uzskata, ka ir jāveic stingrāki un būtiskāki pasākumi.

"Pastāv vardarbības un neiecietības gaisotne. Mums ir jānomierinās, jo itālieši ir vairāk aizkaitināti par to nekā mēs," sacīja Amedeo Čikanti no centriskās partijas "Kristīgo un centrisko demokrātu savienība" (UDC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!