Gaidot mīlētāju svētkus - svētā Valentīna dienu - Japānas galvaspilsētas Tokijas centrālajā lielveikalā "Micukosi" izstādīta Leonardo da Vinči slavenās gleznas "Džokonda" kopija, kas izgatavota no 20 kilogramu smagas šokolādes plāksnes.
Rāmī ievietotā reljefā "zīmējuma" izmēri - 77 reiz 53 centimetri - precīzi atbilst da Vinči gleznas izmēriem. Tāpat kā ģeniālā oriģināla, arī šokolādes Monas Lizas vērtība nav aprēķināma, jo glezna nav domāta pārdošanai. Lai pārliecinātos par izejvielu īstumu, lielveikala apmeklētāji "Džokondu" varēs tikai paostīt. Šokolādes mākslas darba tālākais liktenis vēl nav zināms - līdz Valentīna dienai "Džokondu" ēst nav atļauts estētisku iemeslu dēļ, bet pēc tam glezna kļūs neēdama arī no sanitārā viedokļa.

Tostarp kādā citā Tokijas rajonā mīlētājiem pasniegta cita, ne mazāk pārsteidzoša dāvana - firmas "Volkswagen" "vabolīte", kas aplieta ar 200 kilogramiem šokolādes un izrotāta ar konfektēm, cepumiem un saldo krēmu. Vietējā restorāna pavāri vairāk nekā četras stundas veltījuši automašīnas pārvēršanai par gigantisku torti. Taču arī šī dāvana gardēžiem paliks nepieejama. Pēc mēneša šokolādes glazūra tiks nomazgāta un automašīna atgriezīsies autosalonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!