Sievietēm drīz vien būs iespēja ar medikamentu palīdzību rosināt savas seksuālās vēlmes. Profesors Alans Railijs, kurš konsultēja valdību arī par pretimpotences preparātu viagru, apgalvo, ka jaunās zāles - neiropeptīdi - iedarbosies kā "ķīmisks ziņnesis", stimulējot smadzenēs seksuālā uzbudinājuma centrus.
Jaunais medikaments pārdošanā parādīšoties nākamo piecu gadu laikā, taču iegādāties to varēs, tikai uzrādot ārsta recepti.

Profesors Railijs sacīja, ka uzskatot neiropeptīdus par īstu svētību pacientiem. Taču profesors arī brīdina: "Lielākajai daļai pāru, kam ir seksuālas dabas problēmas, ar tabletēm vien nebūs līdzēts."

"Medikamentus jāuzskata par palīglīdzekli, tāpēc mēs tos lietosim gadījumos, kad cilvēka dzimumdziņa ir ļoti zema, taču attiecību problēmas ir atrisinātas. Ar zālēm vien nav iespējams atrisināt attiecību konfliktus," atzīst profesors Railijs.

Viņš arī informēja, ka patlaban tiekot izstrādāti vēl vairāki preparāti seksuālu problēmu ārstēšanai. Apomorfīns, kas, iedarbojoties uz smadzenēm, paaugstina uzbudināmību, sākotnēji būs pieejams tikai pretimpotences līdzeklis vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!