Igaunijā partiju Tēvzemes savienība un "Res Publica" apvienības (PRU) padome paziņojusi, ka nevēlas nākamās valdības sastāvā redzēt Tautas savienību, priekšroku dodot sadarbībai ar Zaļo partiju, vēstī interneta medijs "EPL Online".

"PRU padome neuzskata par nepieciešamu iekļaut PRU un Reformu partijas veidotajā valdībā Tautas savienību, jo koalīcijas sarunas apliecinājušas, ka viņu dalība valdībā nesekmēs PRU galvenās prioritātes īstenošanu - sabalansēta valsts budžeta veidošanu," teikts paziņojumā.

Līdz 1. jūlijam budžeta tēriņi kopumā jāsamazina par 6,5 miljardiem kronu (292,5 miljoniem latu), uzskata PRU politiķi. Lai to panāktu, ir jāveic izmaiņas Darba likumā, tādējādi budžeta tēriņus samazinot par 1,1 miljardu kronu (49,5 miljoniem latu).

"PRU padome ir ņēmusi vērā Igaunijas Zaļo partijas paziņojumu, kurā tā pauž gatavību atbalstīt mazākuma valdības lēmumu par sabalansēta budžeta veidošanu, un uzskata par vajadzīgu sākt atbilstošas konsultācijas ar zaļajiem," norāda savienības vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!